Serniczek bez sera

Serniczek bez sera
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
w smaku jak sernik

Składniki

  • 3 szkl mąki
  • 5 jajek
  • margaryna
  • 2 szkl cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 śmietany (po 400 ml) 18%
  • 15dag wiórków kokosowych
  • 2 op budyniu śmietankowego

Przygotowanie

  1. Do mąki dodaj żółtka, margarynę, pół szkl cukru i proszek do pieczenia.Zagnieć ciasto uformuj kulę owiń folią i włóż do lodówki na 30 min

  2. Śmietanę wlej do miski, wsyp wiórki i wymieszaj. Dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Białka ubij z resztą cukru. Pianę wmieszaj do masy.

  3. Wyjmij ciastko z lodówki. Ciasto podziel na 2 części, jedną rozwałkuj układając dno blaszki. Wylej na to masę śmietanową. Drugą cześć ciasta starkuj na tarce(grube oczka). Piecz 50-60 min w 190 stopniach.
    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (9)

izaa_a 10 września 2013
robie podobny od kilku lat jest pyszny polecam wszystkim
renka 10 września 2013
Coś nowego,warto wypróbować -)
gogusia 10 września 2013
również robię podobny, choć pod nazwą styropian, ale potwierdzam pycha, a nazwa nie ma znaczenia :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 szkl mąki
  • 5 jajek
  • margaryna
  • 2 szkl cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 śmietany (po 400 ml) 18%
  • 15dag wiórków kokosowych
  • 2 op budyniu śmietankowego
Składniki