Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 808
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 808
Składniki
Jajka umyć,żółtak oddzielić od białka.Żółtka utrzeć z połową cukru na parze,białka ubić na sztywną pianę.Do żółtek dodawać na przemian mąkę wymieszaną z mąką ziemniacaną i kakao oraz białka.
Delikatnie wymieszać,przełożyć do formy w kształcie serca,wysmarowanwj tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni C.Scłodzoną śmietanę ubić z resztą cukru.Żelatynę namoczyć na kilka minyt w 4 łyżkach zimnej wody,po czym podgrzać.
Jogurt wymieszać ze śmietaną i z żelatyną.Wystudzone ciasto przekroić.Wierzch udekorować listkami,dół ozdobić rozetkami kremy wyciśniętego szprycą.