Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serduszka z masą truskawkową"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Sposób przygotowania
W garnku zagotuj 1 szklankę wody z dodatkiem masła oraz cukru waniliowego. Do wrzącego płynu wsyp mąkę i energicznie mieszając, zagotuj. Kiedy masa zbije się w kulę, zdejmij ją z ognia. Chwilę studź, połącz z 1 jajkiem. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Zimną masę zmiksuj z pozostałymi jajkami. Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 12 serduszek. Zapełnij je przygotowanym ciastem. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Ciepłe rozetnij.
Truskawki rozmroź, zmiksuj. Galaretki rozpuść w szklance wrzątku. 3.Serki wymieszaj z musem truskawkowym i zimną galaretką. Kiedy krem zacznie tężeć, przełóż nim ciastka (najlepiej wyciśnij go przez szprycę).Źródło: Tina