Serduszka dla Mamy

Serduszka dla Mamy
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Dzień Mamy nadchodzi wielkimi krokami. Przygotowałam na ten dzień pyszne, ozdobne ciasteczka. Serduszka są super, a czekoladowa dekoracja sprawia, że są idealnym prezentem dla mamy.

Składniki

  • Składniki na około 25 ciasteczek:
  • 2 ¼ szklanki mąki
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 24 dag masła
  • 4 żółtka
  • Do dekoracji
  • 30 g czekolady ciemnej lub mlecznej
  • 20 g czekolady białej

Przygotowanie

  1. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 0,8 cm (oczywiście mniej więcej ????) i wykrawamy serduszka.
    Ciastka układamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w temperaturze 170 °C.

  2. Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej, przekładamy do dwóch rożków papierowych lub małych woreczków do szprycowania i dekorujemy dowolnie ciasteczka.

Komentarze do przepisu (18)

fafiatko 22 maja 2019
Pieknie to wymyslilas!
kucharka-amatorka 23 maja 2019
Świetny pomysł!
bryssska 23 maja 2019
Piękne, ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Składniki na około 25 ciasteczek:
  • 2 ¼ szklanki mąki
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 24 dag masła
  • 4 żółtka
  • Do dekoracji
  • 30 g czekolady ciemnej lub mlecznej
  • 20 g czekolady białej
Składniki