Serca kawowo-czekoladowe

Serca kawowo-czekoladowe
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma
Walentynki o smaku czekolady, kawy i pomarańczy:-)

Składniki

  • 10 dkg. mąkipszennej
  • 3 łyżki kawy zbożowej
  • 3 łyżki czekolady w proszku
  • 10 dkg. cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • 12 dkg. masła

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić i wystudzić

  2. Wszystkie suche składniki połączyć, wymieszać.Następnie połączyć wszystkie płynne składniki, wymieszać.

  3. Składniki suche połączyć z płynnymi i dobrze wymieszać. Na koniec dodać skórkę z pomarańczy.

  4. Foremki w kształcie serc natłuścić i napełnić do 3/4 ich wysokości.Piec w tem.180st.C przez ok 25 minut.

  5. Życzę ROMANTYCZNEGO ZAJADANIA! Zamiast kawy zbożowej można dać kawę cappuccino o smaku czekoladowym.

Komentarze do przepisu (10)

renka 14 lutego 2013
Bardzo łatwe w przygotowaniu,jak z czekoladą to muszą być smaczne -)
Konto usunięte 14 lutego 2013
pyszne serduszka, zabieram przepis, nie mam co prawda serduszkowych foremek, ale zrobię je w papilotkach... Czytaj całość »
pyszne serduszka, zabieram przepis, nie mam co prawda serduszkowych foremek, ale zrobię je w papilotkach muffinkowych, bo pachnące pomarańczą wypieki, w dodatku jeszcze kawowe, są zawsze mile widziane na moim stole :)
sereberko80 14 lutego 2013
również chciałabym wypróbowac ale ... mogłabyś podać ilośc masła? :-) pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 10 dkg. mąkipszennej
  • 3 łyżki kawy zbożowej
  • 3 łyżki czekolady w proszku
  • 10 dkg. cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • 12 dkg. masła
Składniki