Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serca imbirowo- -migdałowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, mąki ziemniaczanej, proszku do pieczenia, cukru, cukru waniliowego, soli, masła, jajka i imbiru. Włóż na 30 minut do lodówki.
Rozwałkuj ciasto na 3 mm. Wytnij foremkami serca, zrób w części z nich dziurki, np. czubkiem stołowego noża. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posyp płatkami migdałowymi. Piecz 8-10 minut w 200 st. C. Ostudź.
Rozpuść 175 g cukru pudru w soku. Polukruj serca po stronie bez płatków. Gdy lukier stężeje, posyp resztą pudru.Źródło: Olivia