Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13589
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13589
Składniki
Z żółtek i cukru zrobić kogiel-mogiel. Ucierać tak długo żeby cukier się rozpuścił. Śmietanę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć wszystko razem. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać konfiturę jagodową. Masy wylać do keksówki w dowolnej kolejności, delikatnie, żeby nie za mocno się pomieszały. Wstawić do zamrażarki. Można lekko zmrozić, albo bardzo mocno. Żeby wyjąc deser wystarczy keksówkę ogrzać np. przykładając wilgotną ciepłą ściereczkę. Smacznego