Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Seler panierowany z sosem serowym i orzeszkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Selery obrać, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować na półtwardo. Wyjąć z wody, odsączyć.
Orzeszki ziemne posiekać, jajka roztrzepać. Plastry selera panierować w kolejności: mąka (odłożyć 2 łyżki do sosu), jajko, orzeszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Masło lekko rozgrzać, zasmażyć na nim pozostawioną mąkę i dodać mleko. Zagotować, doprawić pieprzem i dodać starty ser, cały czas mieszając (nie doprowadzać do wrzenia). Podawać osobno.Źródło: Twoje Imperium