Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałtka łososiowa, z jajkiem i fioletową cebulą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 450
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 450
Składniki
czas przygotowania: 35 minut • 4 porcje • 350 kcal/porcja • koszt: 3,5 zł/porcja
Nastaw ziemniaki, gotuj, aż będą miękkie. Odcedź, wystudź, pokrój na połówki.
Ugotuj jajka na półtwardo, wystudź i obierz.
Rozgrzej olej na patelni. Dodaj pokrojonego w kawałki łososia, podsmażaj, aż delikatnie się zrumieni, 3-4 minuty z każdej strony. Uważaj, żeby nie trzymać go zbyt długo, bo stanie się suchy i wiórowaty.
Wymieszaj sosu, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Wyłóż na półmisek ugotowany pęczak, pokrojone ziemniaki i pomidory, oliwki i posiekaną cebulę. Wymieszaj. Na wierzchu ułóż kawałki łososia, kilka porwanych listków szpinaku, przekrojone na połówki jajka. Polej po wierzchu sosem.Źródło: Olivia