Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zadziwiająco zakręcone, bakaliowo-czekoladowe dla dużych i małych, na poprawę humoru. Bez większego kręcenia i pieczenia. Po prostu słodki kaprys...
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
Tłuszcz, cukier, kakao i cukier waniliowy rozpuścić w rondlu- nie gotować.
Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać.
Dodać do masy galaretkę i jeszcze raz wymieszać. Mase wstawić do lodówki by ostygła i lekko stężała.
Wafle ułożyć pojedynczo na wilgotnej ściereczce i przykryć taka sama by zmiękły i dały się zrolować.
Mase układać na 2 waflach( brzegi wafli powinny zachodzić na siebie ok 3cm.) i zrolować. Owinąć "batony" folia spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Z podanych produktów wychodzą dwa salcesony. Kroić po skosie. Smaczności:)