Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatkowe wieżyczki z gruszkami i jabłkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz. Pokrój (ze skórką) w cztery grube plastry. Z każdego plastra usuń gniazdo nasienne. Skrop sokiem z połowy cytryny. Jabłko umyj, pokrój w półplasterki. Liście rukoli opłucz, osusz. Ser pleśniowy rozdrobnij.
Orzechy zrumień na suchej patelni. Przygotuj miodowy sos. Utrzyj oliwę z miodem i sokiem z drugiej połówki cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Plastry gruszek przełóż jabłkiem, serem, rukolą i orzechami. Skrop sosem.
Czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety