Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka ze szparagów i truskawek"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9823
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 109
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 51
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9823
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 109
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 51
Składniki
Szparagi umyj, odetnij końce i ugotuj. Rukolę przebierz, wypłucz w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem i rozłóż na 4 talerzach. Na każdej porcji poukładaj pokrojone szparagi, posiekaną w krążki cebulę i przekrojone na pół truskawki. Skrop oliwą z oliwek. Musztardę podgrzej w rondelku razem z miodem. Poczekaj, aż sos lekko przestygnie i polej nim przygotowane sałatki. Wierzch posyp rozgniecionym w moździerzu pieprzem i udekoruj kwiatami.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV