Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z zieloną fasolką i mięsem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Mięso posyp mieloną kolendrą i obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do piekarnika, dopiekaj 10-20 min w 160 st. Wyjmij, osól, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Mrożoną fasolkę wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półtwardo (10 minut). Odcedź na sicie, ostudź.
Paprykę oczyść, pokrój w krążki, a obrany burak w cienkie paseczki (sparz je wrzątkiem i ostudź). Liście sałaty opłucz, osusz, porozrywaj na kawałki. Warzywa wymieszaj.
Na sos wymieszaj resztę oleju z 2 łyżkami soku z limonki, 2 łyżkami octu, 3 łyżkami posiekanego koperku, łyżeczką musztardy i posiekaną cebulą. Dopraw solą. Polej sałatkę, obłóż plastrami wołowiny.
czas ok. 40 min; porcja – 300 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety