Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z truskawkami i serem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1811
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 62
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1811
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 62
Składniki
ok. 20 minut, 1 porcja ok. 380 kcal
Orzechy laskowe upraż, usuń skórkę, posiekaj. Jeśli używasz orzeszków piniowych, wystarczy je zrumienić na suchej patelni i grubo posiekać.
Szpinak przebierz, oczyść, listki opłucz i dokładnie osusz (najlepiej na ściereczce albo w specjalnej wirówce do sałaty). Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój na kawałki. Żółty ser grubo zetrzyj lub pokrój w kosteczkę, a ser pleśniowy – pokrusz. Wszystkie przygotowane wcześniej wymieszaj w miseczce.
Oliwę ubij z wodą oraz przyprawami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Sałatkę polej winegretem tuż przed podaniem. Lekko przemieszaj.
Przepis według: Anny Orłowskiej, Joanny Zosowskiej, Moniki Zosowskiej, Jarosława Mierzejewskiego, Marcina PawłowskiegoŹródło: Tina