Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z rukolą, burakiem i pomarańczą"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Rukolę umyj w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem. Rozłóż sałatę na talerzach.
Wyszorowane buraki w skórce owiń srebrną folią i włóż na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu pokrój w plasterki. Zanurz je w rondelku z rozgrzanym miodem. Gdy ostygną, rozłóż je na rukoli. Dołóż pociętą w krążki cebulę, wyfiletowane (pozbawione skóry i błonek) kawałki pomarańczy i pokrojony drobno ser kozi.
Na koniec posyp sałatkę uprażonymi pestkami słonecznika i orzechami. Polej całość odrobiną oliwy z oliwek.
Czas: 20 min. 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV