Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z pomarańczą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Rukolę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Rozłóż sałatę na talerzach.
Wyszorowane buraki w skórce owiń srebrną folią i włóż na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu pokrój w plasterki i zanurz w rondelku z rozgrzanym miodem. Gdy ostygną, rozłóż je na rukoli. Dołóż pociętą w krążki cebulę, wyfiletowane kawałki pomarańczy i pokrojony ser kozi.
Posyp sałatkę pestkami słonecznika i orzechami. Polej oliwą z oliwek i dopraw.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax