Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pieczonego buraka i szpinaku"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 191
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 191
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 171
Składniki
Piecz buraka owiniętego w folię aluminiową przez godzinę w temperaturze 180oC.
Usuń ogonki z liści szpinaku.
Na patelni upraż pestki słonecznika z solą.
Jeśli chcesz, aby sałatka była bardziej sycąca, ugotuj pęczak.
Szpinak i kaszę wrzuć do miski i wymieszaj. Następnie przykryj je plastrami buraka, na wierzch połóż pokrojony w kostkę ser i posyp pestkami słonecznika.
Całość polej sosem przygotowanym z oliwy i octu balsamicznego lub soku z cytryny.
Przepis nadesłała: Antonina SarakowskaŹródło: Kurier TV