Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pęczakiem"
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 486
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 738
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 486
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 738
Składniki
Bulion zagotuj. Marchewkę, czosnek i cebulę obierz. Marchewkę potnij w półplasterki. Czosnek oraz cebulę posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj marchewkę. Smaż 3 minuty.
Dosyp kaszę. Zalej ją winem. Duś 2 minuty. Potem porcjami wlej bulion. Kiedy kasza wchłonie cały płyn, zmniejsz płomień i gotuj ją ok. 20 minut. Wystudź.
Papryki oczyść, strąki opłucz, pokrój w grubą kostkę. Pomidory umyj, pokrój na połówki. Ogórek umyj, wraz ze skórką pokrój w kosteczkę. Sałatę opłucz, porwij na kawałeczki. Warzywa połącz z kaszą. Przypraw solą oraz pieprzem. Ew. polej sosem czosnkowym.Źródło: Naj