Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z orzechami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Seler oczyszczam z włókien. Sparzam w osolonym wrzątku, przelewam zimną wodą i kroję w paski (po skosie). Sałatę rwę na niewielkie kawałki. Ananasa, pomidorki kroję na cząstki, pomarańczę sparzam, obieram i tnę na małe kawałki (sok użyję do sosu zamiast wody). Fetę kruszę (lub drobno kroję). Wszystko razem delikatnie mieszam. Robię sos.
Orzechy lekko tłukę, prażę na patelni. Grzanki kroję w kosteczkę. Sałatę posypuję orzechami i grzankami i polewam sosem.Źródło: Kobieta i życie