Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z młodych buraczków"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Składniki
ok. 45 minut • Koszt porcji ok. 1,15 zł • Przepis na 4 porcje • Kalorie na porcję ok. 160 kcal
Z botwinki odciąć liście. Buraczki obrać i ugotować. Gdy będą miękkie, wlać sok z cytryny i ostudzić.
Liście umyć i pokroić. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki.
Schłodzone buraczki pokroić, połączyć z liśćmi i jajkami, doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.
Ostrzejszy smak można uzyskać, dodając pokrojone kiszone ogórki i majonez.Źródło: Kobieta i życie