Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z marynowanych warzyw i marchwi"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23688
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Składniki
Marynowane pieczarki osącz na sicie z zalewy, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Większe sztuki pokrój na połówki lub ćwiartki, przełóż do salaterki.
Marynowane papryki odlej, osusz, a następnie pokrój w paseczki. Dodaj do salaterki z pieczarkami, wymieszaj. Marchewki obierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a potem zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W ten sam sposób oczyść i rozdrobnij połówkę selera.
Cebulę obierz, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, drobno poszatkuj. Dodaj do salaterki razem z rozdrobnioną marchewką oraz selerem, połącz.
Przygotowane surówki skrop olejem, dopraw do smaku sporą szczyptą cukru, solą (bardzo ostrożnie) oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Starannie wymieszaj.
Surówkę odstaw na kilkanaście minut do lodówki, aby smaki się przeniknęły. Przed podaniem ozdób koperkiem.
Czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety