Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z mandarynkami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1002
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1002
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Groszek wrzuć do osolonego wrzątku na ok. 2 min, przelej zimną wodą i odsącz.
Piersi indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Usmaż na rozgrzanym oleju. Posyp curry i smaż przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw.
Z jednej mandarynki wyciśnij sok i wymieszaj go z sokiem z cytryny i majonezem. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Pozostałe mandarynki obierz i pokrój w plasterki. Połowę pokrój w ćwiartki. l Wymieszaj ryż z groszkiem. Dodaj usmażonego indyka. Polej sosem i wymieszaj.
Dodaj pokrojone mandarynki (kilka zostaw do dekoracji). Ozdób pietruszką.
Czas przygotowania: 40 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień