Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z łososiem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Składniki
Sos: ? 3 łyżki oleju ? 2 łyżki octu balsamicznego ? 1 łyżeczka musztardy (najlepiej ziarnistej) ? biały pieprz ? sól ? cytryna do dekoracji
<strong>Do sałatki można dodać kiełkisłonecznika lub fasoli.</strong>
Umyte, obrane pieczarki kroimy w paseczki i lekko podsmażamy na łyżce masła. Studzimy.
Sałatę myjemy. Pomidory kroimy na ćwiartki. Odsączone z zalewy oliwki kroimy na pół. Łososia tniemy na dość cienkie paseczki.
Do miseczki wlewamy olej. Mikserem lub ręczną trzepaczką kuchenną mieszamy olej z octem balsamicznym i musztardą na jednolity sos. Sos doprawiamy do smaku białym pieprzem i solą.
Na półmisku układamy dekoracyjnie plasterki łososia zwinięte w ślimaczki i wszystkie pozostałe sałatki. Całość skrapiamy przygotowanym sosem, dekorujemy plasterkami cytryny i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 15 minut. Cena jednej porcji około 3 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 240 kcal Białko 19,1 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 8 g</strong>Źródło: Rewia