Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z łososiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Do miseczki wlej 4-5 łyżek oleju, dodaj sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną marynatą posmaruj rybę. Przykryj i włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Cukinię umyj, osusz. Pokrój w plastry. Rukolę umyj i osusz. Do słoiczka wlej 3 łyżki oleju, dodaj miód, ocet winny, musztardę oraz cukier. Zakręć słoik i mocno nim potrząsaj, by dressingu dokładnie się połączyły. Łososia ułóż na tacce, grilluj 10-15 min. Cukinię opiekaj 2-3 min z każdej strony. Gdy łosoś wystygnie, widelcem podziel go na mniejsze części.
Do miski włóż rukolę, dodaj cukinię oraz łososia. Polej przygotowanym dressingiem i posyp migdałami. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Rada: Sałatkę można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Dressingiem polej ją tuż przed podaniem. Zamiast migdałów możesz wykorzystać pestki dyni.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie