Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z kuskusu z granatem"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Kuskus zalej wrzątkiem na wysokość pół centymetra powyżej warstwy kaszy. Posól, przykryj pokrywką lub talerzem, odstaw na ok. 15 minut. Rodzynki również zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź. Obierz granat i odddziel pestki. zachowując sok. Do gotowej kaszy dodaj rodzynki, pestki granatu, przyprawy.
Lekko wymieszaj. Sok z granatu połącz z sokiem z cytryny, oliwą i solą, polej sałatkę, posyp pestkami granatu. Opcjonalnie możesz dodać do kuskusu także pokrojoną w kostkę ugotowaną lub zgrillowaną pierś kurczaka oraz liście kolendry. Jeśli chcesz zjeść sałatkę na śniadanie, dodaj do niej posiekane orzechy – będzie bardziej sycąca.
• 15 minut • dla 4 osób • cena 9 złŹródło: Show