Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z kurczakiem, roszponką i grzankami"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24322
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24322
Składniki
Filety umyj, osusz i pokrój w niewielką kostkę. Mięso przypraw solą, przyprawą curry (według uznania, im więcej, tym bardziej intensywny będzie smak), ostrą papryką w proszku oraz czosnkiem zgniecionym przez praskę.
Doprawione mięso polej oliwą i wszystko dokładnie wymieszaj. Tak zamarynowane odstaw na około 40 minut do lodówki.
Roszponkę dokładnie umyj i odstaw do odcieknięcia.
Pomidory sparz wrzątkiem i zdejmij z nich skórkę (w przypadku pomidorów koktajlowych nie jest to konieczne). Pokrój na ćwiartki.
Cebulę obierz, pokrój w drobne piórka i lekko posól.
Na głębokim talerzu ułóż osuszoną roszponkę, piórka cebuli, usmażonego kurczaka, pokrojone pomidory. Posyp pestkami dyni, słonecznika (możesz je wcześniej lekko uprażyć na suchej patelni) oraz czosnkowymi grzankami.
Sałatkę polej oliwą i dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Źródło: Tele Tydzień