Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z kurczakiem, mango i curry"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 249
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 249
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Składniki
40 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Robię sos: miód mieszam z kremem balsamicznym, imbirem, kawałkiem posiekanej papryczki, sokiem i skórką z limonki.
Filet kroję w kostkę, oprószam solą, pieprzem i curry. Odstawiam na 30 min. Smażę na oliwie.
Szalotkę, natkę pietruszki i kawałek papryczki chili drobno siekam.Mango obieram ze skórki i kroję w grubszą kostkę.
Roszponkę myję, osuszam, przekładam do miski, dodaję resztę składników, delikatnie mieszam, posypuję posiekanymi orzechami, polewam sosem. Wykładam na półmisek.
Łatwa do zrobienia, a rewelacyjna. Zwłaszcza na letnią kolację. Marcin Pędzikowski z KutnaŹródło: Kobieta i życie