Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z komosą ryżową i buraczkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Buraki wyszorować, gotować w łupinkach 30 minut. Komosę ryżową zalać lekko posoloną wodą. Kiedy zawrze, zmniejszyć ogień, gotować 15 minut. Pistacje zrumienić na suchej patelni, posiekać. Komosę odcedzić na sitku.
Buraki przestudzić, polewając zimną wodą, obrać z łupin. Gdy całkiem wystygną, drobno pokroić albo zetrzeć na tarce o dużych otworach. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Wybrać miąższ granatu.
Ocet balsamiczny utrzeć z musztardą. Cienkim strumieniem wlewać olej. Przyprawić pieprzem i solą, ubić trzepaczką na gęsty sos. Jabłko umyć, wytrzeć do sucha, po usunięciu nasion pokroić na kawałeczki. Wymieszać w miseczce z pozostałymi składnikami sałatki. Posypać kawałeczkami koziego sera. Polać sosem balsamicznym.Źródło: Życie na gorąco