Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kaszą gryczaną i groszkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3001
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3451
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 43
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3001
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3451
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 43
Składniki
Kaszę zalej dwiema szklankami wody, dodaj sól, majeranek. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie przykryty pokrywką garnek zawiń w koc i odstaw na kilka godzin. Kasza wchłonie resztę wody i stanie się sypka. Dodaj do kaszy pół łyżeczki masła klarowanego, delikatnie wymieszaj.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, paprykę w cząstki. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj paprykę i groszek konserwowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 5 minut.
W okrągłej foremce układaj podsmażone warzywa, a na nich kaszę gryczaną. Delikatnie dociśnij. Odwróć dnem do góry, wyjmij sałatkę na talerz, podawaj od razu.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień