Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z kalarepą i rzodkiewką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Przygotuj sos: wyciśnij sok z limonki do słoiczka, dodaj oliwę i dopraw cukrem, solą, pieprzem. Zakręć słoiczek i mocno potrząśnij. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozrzedź wodą. Wstaw do lodówki.
Kalarepę, rzodkiewki, marchew i sałatę oczyść i umyj. Przy rzodkiewce i marchewce zostaw ok. 1 cm natki, ładniej wtedy wyglądają.
Kalarepę i sałatę pokrój na kawałki podobnej wielkości. Rzodkiewki i marchewki poprzecinaj wzdłuż na pół.
Groszek cukrowy sparz we wrzątku i natychmiast opłucz zimną wodą. Wszystkie warzywa włóż do misy i wymieszaj.
Bułkę pokrój w 1 cm kostkę i upiecz grzanki w piekarniku (200 st. C 15 min). Przed podaniem sałatkę polej sosem, udekoruj złocistymi grzankami i szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 30 minut 200 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień