Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z kaczką i orzechami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Piersi kaczki umyj i ponacinaj skórę. Natrzyj solą i pieprzem.
Przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy z miodem i octem. Włóż kaczkę do marynaty na 2 godziny.
Usmaż piersi z obu stron na łyżce oliwy. Ułóż je w naczyniu do zapiekania i piecz 20 min. w temp. 170 st. C. Gdy mięso ostygnie, pokrój je w plasterki.
Fasolę oczyść i sparz wrzątkiem. Przelej zimną wodą.
Posiekaj cebulę i czosnek. Podsmaż na reszcie oliwy. Dodaj fasolę i umyte pomidory. Dopraw solą i pieprzem.
Sałaty umyj, osusz i rozłóż na talerzu. Dodaj fasolę z pomidorami. Na wierzch każdej porcji połóż plasterki piersi kaczki.
Tuż przed podaniem posyp orzechami i skrop sosem z musztardy, oleju z orzechów, soli i pieprzu.
Czas przygotowania: 50 minut, 440 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień