Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkiem, kukurydzą i pieczarkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Dwie puste szerokie szklanki włóż do zamrażalnika. Jogurt, majonez i przyprawy zmi ksuj. Wstaw do lodówki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki.
Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki i podsmaż na suchej patelni. Posól. Kapustę umyj i pokrój w paski. Groszek przelej wrzątkiem.
Do schłodzonych szklanek włóż po połowie składników – zacznij od kapusty, dalej oliwki, przekrojone na pół pomidorki, przestudzone pieczarki, odcedzony groszek, po 3/4 pokrojonego jajka, starty ser, szynkę, po krojoną paprykę i kukurydzę. Wstaw do lodówki.
Przed podaniem polej sosem, posyp szczypiorkiem i udekoruj ósemką jajka.Źródło: Naj