Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z grzankami i gruszką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1733
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 244
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1733
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 244
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Sałatę wysyp z paczki do zimnej wody, dokładnie ją przepłucz, odcedź na sicie, po czym delikatnie osusz ręcznikiem papierowym (uważaj, żeby nie zrobiła się zwiędła).
Umyte gruszki pokrój na ćwiartki, wytnij z nich gniazda nasienne.
Rozłóż sałatę na czterech talerzach, a na niej umieść kawałki gruszki i orzechy.
Oliwę z oliwek wymieszaj z ziołami prowansalskimi oraz rozgniecionym przez praskę czosnkiem. Polej nią sałatkę.
Rozgnieciony ser pleśniowy wymieszaj z Bieluchem.
Bułki podpiecz, posmaruj masą serową i posyp pieprzem.
Sałatkę serwuj z grzankami.
Czas przygotowania: 25 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax