Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z grillowanym kurczakiem i serem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Mięso umyj, natrzyj solą i pieprzem. Odłóż na 30 minut. Pokrój na szerokie paski. Rozgrzej niewielką ilość oliwy na patelni grillowej lub zwykłej. Wrzuć mięso i grilluj, aż się zrumieni. Przełóż do ogrzanej miseczki i wymieszaj z rozmarynem. Zostaw do ostygnięcia.
Jajka umyj, ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Sałaty umyj, osusz i porwij na duże kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę i zmieszaj ze wszystkimi składnikami sosu.
Sałatę rozłóż na głębszych talerzach. Wyłóż kawałki zimnego kurczaka i połówki jajek. Z kawałka parmezanu lub innego twardego sera zetnij łopatką do sera cieniutkie płatki.
Polej sosem i od razu podawaj! Dobrym dodatkiem będzie grzanka z masłem czosnkowym z grillowej patelni.Źródło: Naj