Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z figami"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Sałatę i rukolę opłucz i osusz z wody w wirówce lub odsącz na durszlaku. Sałatę rzymską porozrywaj na małe kawałki. Obie sałaty wsyp do miski i wymieszaj.
Ser pleśniowy rozkrusz lub pokrój w kawałki. Orzechy upraż na suchej patelni. Opłucz figi, osusz je i pokrój w półksiężyce.
Oliwę wlej do małego słoiczka razem z miodem i octem balsamicznym. Dopraw solą i pieprzem. Zakręć i potrząsaj energicznie, aż powstanie jednolity, kremowy sos.
Rozłóż sałatkę na talerze. Na każdej porcji ułóż ser, orzechy oraz figi. Bezpośrednio przed podaniem skrop całość schłodzonym sosem.
Czas przygotowania: 25 minut, 518 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień