Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z fetą i szpinakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Małe liście szpinaku (ewentualnie mieszanka sałat ze szpinakiem i botwiną) przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, a potem osusz na sicie. Boczek pokrój w bardzo drobną kostkę, wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię i wysmaż na skwarki.
Umyte i osuszone gruszki podziel na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Ser osącz, pokrusz. Orzechy zrumień na suchej patelni.
Na talerzu rozłóż szpinak i gruszki, posyp skwarkami z boczku, pokruszoną fetą oraz orzechami włoskimi. Przygotuj sos z oleju, musztardy oraz miodu. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polej sałatkę.
czas ok. 20 min; porcja – 230 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety