Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z fasolką"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 100
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 63
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 100
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 63
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, strączki wrzuć do wrzącej posolonej wody. Gotuj około 10 minut. Dokładnie osącz. Marchewki obierz, umyj, potnij w drobne słupki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, pokrój w cienkie paski. Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ pokrój w niewielką kostkę.
W woku albo na głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć marchewkę. Smaż ją 2–3 minuty. Dodaj pokrojoną paprykę. Warzywa smaż, mieszając, jeszcze 2–3 minuty.
Do podsmażonych warzyw dołóż strączki fasolki, zielony groszek oraz pomidory. Smaż razem przez chwilę. Zdejmij z ognia. Sałatkę przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Zioła opłucz, osusz, poodrywaj listki. Dodaj je do sałatki razem z kiełkami. Dobrze wymieszaj.Źródło: Naj