Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z dorszem i fasolką szparagową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.
Rybę pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, lekko oprósz solą i włóż do natłuszczonej formy żaroodpornej lub zawiń w nasmarowaną olejem srebrną folię.
Wstaw dorsza na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Fasolkę szparagową umyj i ugotuj w garnku na parze.
Paprykę pokrój w kostkę, cebulę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a kukurydzę odlej.
Wymieszaj wszystkie przy- gotowane . Na wierzchu ułóż upieczoną rybę.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax