Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z czerwonej kapusty i moreli"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Suszone morele wypłucz i zalej gorącą wodą. Po 15 minutach przepłucz zimną wodą i pokrój w kawałki. Zalej winem na kwadrans.
Czerwoną kapustę oczyść i posiekaj. Włóż na 5 minut do gorącej wody z octem. Odsącz i przełóż do dużej miski.
Dodaj morele namoczone w winie. Wymieszaj i dopraw octem, olejem, cukrem, szczyptą soli i sokiem z połowy pomarańczy. Wymieszaj i odstaw do lodówki na ok. 20 minut.
Obierz pomarańcze i mandarynki, podziel na cząstki. Orzechy pokrusz. Dodaj do sałatki (kilka cząstek odłóż do dekoracji).
Przełóż sałatkę do salaterki. Ozdób skórkami z pomarańczy i ziołami.
Czas przygotowania: 35 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień