Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z cukinii"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż środek z nasionami i podziel je na półksiężyce.
Rozgrzej patelnię grillową i usmaż na oliwie warzywa przyprawione solą oraz ziołami prowansalskimi. Pod koniec dołóż piórka cebuli, by cukinie nabrały złotego koloru.
Pomidorki pokrój na połówki, ogórki w plasterki, a mozzarellę i fetę w kostkę.
Usmażone cukinie zdejmij z ognia i ułóż na talerzach. Dorzuć pomidorki, ogórek i sery. Dopraw do smaku.
Polej sałatkę oliwą z oliwek i sosem balsamicznym. Serwuj z pieczywem.
20 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 180
<strong>Przepis nadesłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV