Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z cukinii"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cukinie umyj pod bieżącą wodą, osusz, pozostaw ze skórką. Odetnij zgrubiałe końcówki. Pokrój je w plasterki, następnie w ćwiartki. Obrane cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę lub posiekaj.
Pomidory opłucz, pokrój w cząstki. Oczyszczoną paprykę oraz seler pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Wrzuć cebulę z czosnkiem, zeszklij.
Po chwili dodaj seler i paprykę, smaż razem, mieszając 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem około 20 min. Na koniec dodaj pokrojoną cukinię oraz pomidory, smaż jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem udekoruj natką.
czas ok. 40 min; porcja – 270 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety