Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z chrupiącym boczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Ziemniaki ugotuj w koszulkach, gdy wystygną obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową pokrój na małe kawałki, ugotuj al dente i odłóż w ciepłe miejsce.
Boczek pokrój na kawałki i podsmaż na patelni. Gdy się zarumieni, zdejmij z gazu i odstaw.
W talerzu ułóż warstwę ziemniaków. Na nią wyłóż fasolkę. Na wierzch połóż jajko sadzone i kawałki boczku. Całość posyp posiekanymi ziołami i pieprzem.Źródło: Na żywo