Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z buraczkami w glazurze"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Filet kurczaka płuczę, osuszam i kroję w kostkę. Dodaję oliwę, sól i pieprz dokładnie mieszam. Buraczki szoruję, łodyżki botwiny myję, kroję na małe kawałki.
Na patelni rozgrzewam ocet balsamiczny z cukrem, dodaję pokrojone buraczki i łodygi. Smażę, aż buraczki pokryją się glazurą.
Umyte i osuszone liście botwinki rozkładam na półmisku. Potem smażę mięso i układam na liściach botwinki. Na nich warstwę usmażonych buraczków. Całość posypuję słonecznikiem.
Świeże liście botwiny rwę też na kawałki i łączę z mieszanką różnych sałat, warzywami, serami. Paulina Jagocka z KielcŹródło: Kobieta i życie