Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z brzoskwiniami"
Polecam.
Odsłon: 414
Szybka i smaczna
Odsłon: 14845
Polecam.
Odsłon: 414
Szybka i smaczna
Odsłon: 14845
Składniki
Szpinak i rukolę dokładnie wypłucz i osusz. Brzoskwinie umyj i pokrój w ósemki.
Pokrojone w paski plastry boczku i cząstki brzoskwiń opiekaj ok. 10 minut na grillu lub patelni grillowej. Możesz też zawinąć każdą cząstkę brzoskwini w pasek boczku o szerokości 2 cm i zgrillować.
Na półmisku rozsyp szpinak oraz rukolę i rozłóż cząstki brzoskwiń z boczkiem. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i skrop gęstym octem balsamicznym.
Wierzch posyp pokruszonym lub pokrojonym w kostkę serem feta.Źródło: Takie jest życie