Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z brokułów"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 285
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 285
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
W małym słoiku przygotuj sos. Wymieszaj 8 łyżek oliwy z oliwek i 3 łyżki octu balsamicznego. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Zamknij pojemnik i kilka razy porządnie nim potrząśnij, żeby składnik się dobrze wymieszały. Odstaw sos do lodówki na kilka godzin.
Podziel brokuły na różyczki i dokładnie je umyj. Do dużego garnka wlej wodę, dodaj sól oraz łyżkę cukru. Wrzuć brokuły i gotuj je ok. 4-5 minut. Uważaj, by ich nie rozgotować. Mają być tylko zblanszowane. Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię wrzuć płatki migdałów i zrumień na złoty kolor.
Fetę pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe w ćwiartki. Brokuły przełóż do dużego płaskiego naczynia. Dodaj ser i całość polej przygotowanym wcześniej sosem. Na koniec posyp sałatkę migdałami i udekoruj pomidorkami.
<strong>Wiesława Mrozińska z Ząbek</strong>Źródło: Super TV