Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z botwinki i kurczaka"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20961
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20961
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem cytrynowym. Buraczki umyj i pokrój na kawałki (listki zachowaj w całości).
Na patelni zagotuj ocet balsamiczny z cukrem. Wrzuć pokrojone buraczki i duś razem, aż pokryją się glazurą. Przełóż łyżką cedzakową na talerze.
Na tej samej patelni usmaż pokrojonego kurczaka. Rozłóż na buraczkach. Posyp ziarnami słonecznika. Możesz ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni. Będą chrupiące.
Przepis przysłała Paulina Jagocka z Kielc .</strong>
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie