Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z botwinką i zielonym groszkiem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Buraczki z botwinki oczyść, ugotuj do miękkości. Odcedź, przestudź, polewając zimną wodą. Potem obierz z łupinek i pokrój w kosteczkę. Ziemniaki obierz, opłucz, zalej w garnku posoloną wodą. Gotuj ok. 20 minut. Odcedź, wystudź i także pokrój w kostkę.
Groszek przełóż na sitko. Pozostaw tak, aż ocieknie z zalewy. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Korniszony drobno potnij. Wszystkie przygotowane wymieszaj w salaterce. Oprósz solą i pieprzem.
Ocet utrzyj z miodem oraz musztardą. Przypraw solą i pieprzem. Porcjami domieszaj olej. Ubij trzepaczką sos winegret. Polej nim sałatkę. Dobrze wymieszaj. Przed podaniem odstaw ją na ok. 30 minut.Źródło: Tina