Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z bakłażanów"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Składniki
Bakłażana pokroić na grube plastry, posolić go z obu stron i odstawić, aby puścił wodę (na ok. pół godziny). Po tym czasie osuszyć go i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać lekko oliwę, przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dorzucić bakłażana i całość smażyć mieszając.
Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru, musztardą oraz sokiem z cytryny. Bakłażan podawać na plastrach pomidorów. Przed podaniem dekorować natką pietruszki.
Ten bakłażan doskonale smakuje również serwowany na zimno, polany sosem czosnkowo-jogurtowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium