Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z awokado, granatu i pomidorów"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24713
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 511
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 43
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24713
Składniki
Awokado przekrój, wyjmij pestkę, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w plasterki, skrop sokiem wyciśniętym z limonki. Opłucz listki rukoli, porwij na kawałki. Pomidory umyj, razem z mozzarellą pokrój w plasterki.
Przygotuj sos z oliwy, 2 łyżek soku z limonki, miodu oraz octu. Dopraw solą i białym pieprzem. Rukolę połącz z pomidorami, awokado i mozzarellą, posyp ziarnami granatu i zalej sosem.
czas ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety