Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z arbuzem i kozim serem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Arbuza umyć, odciąć skórę, czerwony miąższ pokroić w grubą kostkę, usunąć wszystkie pestki, owoc obficie skropić sokiem z limonek. Orzechy podprażyć na patelni bez tłuszczu, uważając, by się nie przypaliły. Odstawić do wystygnięcia.
Miętę umyć, oberwać listki z łodyg, drobno posiekać. Ser kozi rozkruszyć lub pokroić w grubą kostkę. Wystudzone orzechy włoskie wymieszać z oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Kostki arbuza delikatnie wymieszać z rozdrobnionym serem, orzechami w oleju i posiekanymi liśćmi mięty. Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce i oprószyć pieprzem.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium